Oprema

Osim kvalitetnih i specijaliziranih usluga za potrebe klijenata nudimo tehnološki modernu oprema koja podržava napredne tehničke mogućnosti VoIP tehnologije.

IP telefon

IP telefon je moderan telefonski aparat koji omogućuje prijenos zvuka, slike, razmjenu podataka, socijalne mreže, vremensku prognozu, internet radio i drugo.

Upravljenje IP telefonima je vrlo jednostavno. Dovoljno je telefon priključiti LAN kabelom na internet.

ATA

ATA Adapter (Analog Telehpone Adapter) je uređaj pomoću kojeg klasični telefon može koristiti VoIP tehnologiju.

ATA Adapter se povezuje s internetom te se na njega priključuje postojeći telefon. Postoji nekoliko mogućnosti, nekoliko opcija spajanja.

Klasični telefon spaja se na telefonski priključak na ATA Adapteru, a mrežni kabel (LAN) iz ATA-e spaja se u DSL modem. Kod nekih modela moguće je spojiti nekoliko klasičnih telefona.

Softphone

Softphone je računalni program koji simulira rad telefona. Softphone ima sve funkcije kao stolni (IP) telefon i može biti njegova zamjena.

Prednost softphone-a je mobilnost i jednostavnost korištenja, a nedostatak je kvaliteta razgovora koja ovisi o audio uređajima integriranim u računalo pa se za optimalno korištenje preporuča upotreba naglavnih slušalica sa mikrofonom.

Većina proizvođača softphone-a  uz besplatne inačice nudi i komercijalne, licencirane programe uz koje dolaze znatno bolji audio kodeke koji optimiziraju kvalitetu zvuka i potrošnju Internet paketa.

Telefonska centrala

Poslovni korisnici koji u tvrtci imaju telefonsku centralu mogu koristiti voip na način da centralu povežu sa voip servisom i preusmjere pozive sa svih telefonskih uređaja.

Novosti

Video upute
Cijenjeni korisnici, a i svi oni koji će to postati, za Vas smo pripremili nešto što će Vam olakšati uporabu [...]

Uvodite Call Centar?
Poštovani, ovim putem bismo Vam željeli skrenuti pozornost na novosti u ponudi VoipBON servisa te dogovoriti [...]

CallCentar u oblaku!
Od sada se u ponudi VoIPBON-a nalazi i usluga Call center. Za korištenje usluge plaća se mjesečna naknada, a [...]

Pratite nas